Kindle Fire HD nu ook in Nederland te bestellen

0

Amazon brengt de 7 en 8,9 inch Kindle Fire HD tablets uit in 170 landen, waaronder Nederland en België. Vandaag maakt het bedrijf bekend dat klanten in die landen de tablets kunnen bestellen, de levering zal in juni plaatsvinden. Tot nu toe konden de tablets enkel in de VS en enkele grote Europese landen besteld worden.

Beide tablets komen in twee varianten, met 16GB en 32GB opslagruimte. De grootste van de twee tablets heeft een resolutie van 1920×1200 pixels, weegt 567 gram en heeft een dualcore processor van 1.5 GHz. Het apparaat is te koop voor 284 dollar (16GB versie) en 314 dollar.

De 7-inch tablet heeft een resolutie van 1280×800 pixels, weegt 395 gram en beschikt over een 1.2 GHz dualcore processor. De 16GB-versie kost 214 dollar. Voor 30 dollar meer krijg je de 32GB-versie toegezonden.

Zowel de 7-inch als de 8,9-inch Kindle Fires draaien op een sterk aangepaste versie van Android. Ze zijn uitgerust met de Appstore van Amazon, waarin duizenden betaalde en gratis apps te vinden zijn. Daarnaast heb je via de tablets toegang tot documenten op de Amazon Cloud. Al de digitale boeken die je bij Amazon koopt kun je direct op de tablets lezen, waarbij gelezen pagina’s en aantekeningen gesynchroniseerd worden tussen alle apparaten waarop je leest. Op de tablets heb je bovendien toegang tot een groot aantal films en televisieseries.

De apparaten worden vanaf 13 juni wereldwijd verzonden. De 7-inch Kindle Fire HD kun je hier bestellen. De 8,9-inch Kindle Fire bestel je via deze pagina.

Vorig artikelGeld verdienen met fanfiction via Amazon
Volgend artikelLees meer-campagne bibliotheken per 1 juni beëindigd
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in