Lees meer-campagne bibliotheken per 1 juni beëindigd

0

Op 1 juni gaat de site van ‘Lees meer’ uit de lucht. De afgelopen maanden boden de bibliotheken er zo’n 100 ebooks gratis aan. De ebooks konden gelezen worden in de browser van pc’s, smartphones en tablets.

Met de campagne wilden de bibliotheken de aandacht vestigen op het ebookaanbod van de bieb. Dat is gelukt, volgens stichting Bibliotheek.nl maakten 50.000 mensen de afgelopen tijd gebruik van de gratis ebooks.

De ebooks, in diverse genres, waren zowel voor bibliotheekleden als voor mensen die geen lid zijn gratis in te zien. De ebooks waren daarbij ook gekoppeld aan speciale locaties. Met behulp van posters en flyers op bijvoorbeeld stations werden mensen op de hoogte gebracht van de actie.

Dat de actie nu per 1 juni ten einde is betekent niet dat de bibliotheek stopt met het aanbieden van ebooks. Op dit moment zijn er vele rechtenvrije ebooks via de bibliotheken te downloaden. In het najaar komen er een groot aantal recente ebooks die “op een klantvriendelijke manier” aangeboden zullen worden.

Vorig artikelKindle Fire HD nu ook in Nederland te bestellen
Volgend artikelAppstore van Amazon beschikbaar in Nederland
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in