Appstore van Amazon beschikbaar in Nederland

0

De applicatiewinkel van Amazon is vanaf nu beschikbaar in Nederland. De Appstore is een winkel die ingebouwd zit in de Kindle Fire-tablets maar ook los geïnstalleerd kan worden op Android-smartphones en tablets van andere merken.

In 2011 opende Amazon de Appstore, nog voordat het bedrijf ook zelf een eigen tablet op de markt had gebracht. Later dat jaar, in september, kwam de eerste Kindle Fire uit.

In de Applicatiewinkel van Amazon vind je enkel apps die eerst door Amazon goedgekeurd zijn. Anders dan bij Google kan niet iedereen er zomaar zijn apps in uploaden. Dit betekent overigens niet dat er geen apps van concurrenten in de store te vinden zijn. Zo is de applicatie van Kobo bijvoorbeeld ook via de Amazon Appstore te downloaden.

Voor wie geïnteresseerd is in gratis apps heeft Amazon ook een aardigheid: het bedrijf biedt iedere dag een normaal betaalde app tijdelijk gratis aan. Je kunt de applicatiewinkel van Amazon downloaden via deze link.

Vorig artikelLees meer-campagne bibliotheken per 1 juni beëindigd
Volgend artikelVideo: Sony’s 13.3 inch ereader is licht en duurzaam
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in