Apple verkoopt 3 miljoen iPads in 80 dagen

0
DELEN

Gisteren maakte Apple via een persbericht bekend dat het bedrijf in 80 dagen 3 miljoen iPads verkocht heeft. Het bericht komt ruim twintig dagen nadat Apple de grens van twee miljoen haalde. Analisten verwachten dat het aantal verkochte iPads dit jaar oploopt tot meer dan 10 miljoen.

Volgens CEO Steve Jobs wordt de iPad ‘onderdeel van het dagelijkse leven van steeds meer mensen en werkt het bedrijf hard om het apparaat in de handen van nog meer mensen te krijgen’. De volgende maand zal de tablet in negen andere landen verkocht gaan worden, waaronder in Nederland. De andere landen zijn Oostenrijk, België, Hong Kong, Ierland, Luxemburg, Mexico, Nieuw Zeeland en Singapore. Er is nog geen exacte datum bekend voor de lancering in deze landen.

Eerder voorspellingen van het aantal verkochte iPads in 2010 liepen uiteen van drie à vier miljoen tot tien miljoen. Met het huidige tempo ziet het ernaar uit dat dit aantal ook makkelijk gehaald zal worden.

Een grafiek van onderzoeksbureau Morgan Stanley laat zien dat de iPad hard op weg is om het best verkochte mobiele apparaat ooit te worden. In het meest positieve scenario verkoopt Apple in de eerste twee jaar meer iPads dan bijvoorbeeld netbooks of de Sony PSP. Met een gemiddelde verkoopprijs van 650 dollar heeft de iPad tot nu toe bijna 2 miljard dollar opgeleverd.

(Via: Business Insider.)


GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER