‘Nokia komt eind 2010 met MeeGo-tablet’

0

De geruchten over een tablet van mobieltjesfabrikant Nokia doken al enige tijd geleden op en worden almaar sterker. Volgens Digitimes treft het bedrijf voorbereidingen om in het vierde kwartaal van 2010 een tablet op de markt te brengen.

Digitimes sprak met producenten van onderdelen van tablets. Daaruit bleek dat Nokia al zo’n honderd testexemplaren van een tablet heeft gemaakt. De schermen van de tablet zullen 7 of 9 inch groot zijn en gemaakt worden door Foxconn. Dit Taiwanese bedrijf maakt onderdelen voor diverse fabrikanten als Apple, Dell en Sony.

Nokia zal voor de tablet waarschijnlijk gebruik gaan maken van het nieuwe besturingssysteem MeeGo. Dit is een op Linux gebaseerd opensource-systeem, dat Nokia in samenwerking met Intel ontwikkelt. Het besturingssysteem zal behalve voor tablets ook voor smartphones en netbooks gebruikt worden.

(Via: Digitimes.)

Vorig artikelHet einde van de eInk-ereader?
Volgend artikelDC Comics lanceert app voor iPhone en iPad
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in