JK Rowling omzeilt uitgever met ebooks Harry Potter – Update

0

Op een persconferentie in Londen onthult schrijfster J.K. Rowling vandaag haar nieuwe website Pottermore.com. Met de lancering van die website komt ook het moment dichterbij waarop de ebookversies van Harry Potter beschikbaar worden. Duidelijk is inmiddels dat deze uitgegeven worden door Pottermore Publishing, een imprint opgericht door Rowling, met aan het hoofd haar literair agent.

De Britse website The Bookseller meldt dat de onderneming Pottermore Ltd, in 2009 opgericht, onlangs onder het bestuur is gekomen van onder anderen Rowlings literair agent Christopher Little. Omdat haar traditionele uitgever Bloomsbury niet de digitale rechten in bezit heeft, kan Rowling de ebookversies van Harry Potter onder deze vlag op de markt brengen.

Aangenomen wordt dat de ebooks op het moment dat ze beschikbaar komen direct vanaf de website Pottermore.com verkocht zullen worden. Pottermore Publishing houdt de controle over het moment van publicatie en de prijsstelling van de ebooks. Naar verwachting kunnen de ebooks op verschillende apparaten gelezen worden, waaronder Amazons Kindle.

Enkele jaren geleden stond Rowling nog negatief ten opzichte van het fenomeen ebooks. De laatste tijd stelde ze haar mening echter langzamerhand bij. In april werd duidelijk dat de ebooks er binnenkort zullen komen. De uitgave van Harry Potter in ebookvorm kan Rowling naar schatting al gauw meer dan 100 miljoen euro opleveren.

Over de verdere invulling van de website Pottermore wordt nog volop gespeculeerd. Mogelijk zal deze plaats bieden aan een online spel dat zich afspeelt in de wereld van Harry Potter. De komst van een eventueel nieuw Harry Potter-boek lijkt vooralsnog uitgesloten.

Update 13:10 uur: De ebooks van Harry Potter zullen vanaf oktober verkocht worden en zijn te lezen op diverse apparaten. Opvallend detail is dat uitgeverij Bloomsbury toch een deel van de opbrengst van de ebookverkoop zal krijgen, volgens The Bookseller. De website Pottermore.com zal verder de plaats worden waarop lezers toegang krijgen tot extra materiaal. Bekijk de aankondiging van J.K. Rowling hier.

(Via The Bookseller.)

Vorig artikelTablet van Amazon aan het eind van de zomer verwacht
Volgend artikelHet proces van de eeuw

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in