Pottermore wordt interactief online verhaal

0

De Engelse schrijfster J.K. Rowling heeft veel nieuw materiaal geschreven voor haar website Pottermore, zo onthulde ze vandaag op een persconferentie. De nieuwe website moet het verhaal van Harry Potter tot leven brengen en stelt fans in staat daaraan hun bijdrage te leveren.

Rowling schreef in totaal ruim 18.000 woorden aan nieuwe teksten rondom de wereld van Harry Potter, en ze werkt nog aan meer. Het materiaal wordt alleen gebruikt op de nieuwe website. Rowling: “Ik wilde iets teruggeven aan de fans die Harry Potter in de loop der tijd zo trouw gevolgd hebben, en de verhalen naar een nieuwe generatie brengen.”

De website wordt niet slechts een omhulsel voor de verkoop van ebooks, zo blijkt uit wat Rowling losliet over Pottermore. “Net zoals ik heb bijgedragen aan de website, kunnen fans ook hun bijdrage inzenden. Pottermore is ontworpen als een plaats om verhalen te delen met je vrienden, terwijl je op reis gaat door de website.” Allereerst zal de website gewijd zijn aan de wereld van het eerste deel van Harry Potter, maar in de loop der tijd zullen alle boeken toegevoegd worden.

De website is bedoeld om het verhaal tot leven te brengen. Gebruikers mogen een ‘magische’ gebruikersnaam uitkiezen en bij het doorlopen van het verhaal worden ze ingedeeld in afdelingen, kunnen ze toverstokken uitkiezen en Zweinstein (Hogwarts) ontdekken. Door allerlei opdrachten kunnen bovendien punten verdiend worden. De site is mede ontwikkeld door Sony, dat met dit partnerschap de “toekomst van het vertellen van verhalen” hoopt vorm te geven.

Vanaf 31 juli hebben de eerste miljoen fans toegang tot de website. In oktober zal de website voor iedereen opengesteld worden. Vanaf dan zullen ook de ebooks en audiobooks van de delen van de Harry Potter-serie verkocht worden. Het gebruik van de website is gratis, wat de prijs van de ebooks zal worden is nog niet bekend. De website zal in diverse talen beschikbaar zijn.

Enkele screenshots van de nieuwe site Pottermore: 1, 2, 3, 4.

(Via The Guardian.)

Vorig artikelHet proces van de eeuw
Volgend artikelYindo breidt uit met ebooks van Meulenhoff Boekerij

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in