E-rotiek populair bij digitale lezers

0

Erotische romans doen het goed in digitale vorm, denk maar aan het verpulverende internationale succes van E.L. James’ ‘Fifty Shades of Grey’. Ook bij ons lijken erotische ebooks aan te slaan: de meest gedownloade digitale boeken op de ePortal van de dienstverlener voor bibliotheken NBD Biblion zijn erotisch getint.

NBD Biblion’s ePortal is het uitleenkanaal voor ebooks en audiobooks van de Nederlandse openbare bibliotheken. De dienstverlener maakte zopas een overzicht bekend van de ebooks die in de eerste helft van 2012 het meest gedownload werden via de ePortal, en dat blijken voornamelijk erotische boeken te zijn. De nummer één op de lijst – ‘Drift’ van Marion Pauw – is een thriller, maar voorts staat de top 10 bol van erotische lectuur, zoals ‘Louter Lust’ en ‘Gedeelde Genoegens’ van Lydia Rood en de lesboroman ‘Halsoverkop’ van Anja de Crom.

Het moet wel gezegd dat de ePortal van NBD Biblion geen dermate uitgebreid aanbod heeft– 898 ebooks en 492 audiobooks -, en dat de deelnemende uitgevers geen grote kleppers zijn, maar eerder kleine en middelgrote uitgeverijen. Conclusie: de grote bestsellers ontbreken op dit platform, dus stelt zich de vraag of deze lijst een representatief beeld geeft.

Toch is de populariteit van e-rotiek een internationale tendens, die eerder dit jaar op grote schaal in gang gezet werd door E.L. James en haar ’Fifty Shades of Grey’. Ereaders hebben het genre een stuk toegankelijker en meer privé gemaakt – niemand kan immers zien welk soort boek je op je digitale drager aan het lezen bent. Gevolg: er duiken steeds meer erotische ebooks op in de bestsellerlijsten van Amazon, Barnes & Noble en Kobo, een digitale uitgeverij als eXtasy Books viert hoogtij, en ook mainstream uitgevers zoals HarperCollins hechten met digitale erotica-imprints alsmaar meer belang aan erotische ebooks.

Vorig artikelFranse overheid investeert miljoenen in nationaal ebookplatform
Volgend artikelOlympische Spelen: Gratis ebooks en app van Lonely Planet

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in