Pocketbook presenteert vijf nieuwe ereaders

0

De Oekraïense firma Pocketbook presenteert op de IFA 2010 in Berlijn vijf nieuwe modellen ereaders. De nieuwe ereaders zullen door Foxconn geproduceerd worden en moeten vanaf november in de winkels liggen.

Pocketbook brengt dit najaar vier nieuwe modellen met een eInkscherm op de markt en een met een LCD-scherm. Het bedrijf komt met twee instapmodellen, de Pocketbook Pro 602 en de Pocketbook Pro 902.

De specificaties van beide ereaders liggen dicht bij elkaar. De enige verschillen zijn dat de 602 een 6-inch scherm heeft en de 902 een scherm van 9,7 inch, en dat de batterijduur van de grotere ereader langer is.

De twee andere modellen zijn de Pocketbook Pro 603 en de Pocketbook Pro 903. Ook deze twee modellen zijn technisch identiek, maar verschillen op schermgrootte (6 en 9,7 inch) en batterijduur.

Alle vier de eInk-ereaders hebben 2GB geheugen en wifi- en bluetoothverbinding, de 603 en de 903 hebben daarnaast de beschikking over 3G. Verder hebben deze ‘premium’-ereaders ook nog een Wacom-touchscreen, dat met een speciaal pennetje bediend kan worden.

De ereader met LCD-scherm zal op de markt komen onder de naam Pocketbook IQ. Deze zal zijn uitgerust met een 7-inch scherm. Het apparaat draait op Android 2.0 en heeft net als de ereaders met eInkscherm een wifi- en bluetoothverbinding. Verdere specificaties van deze tablet zijn nog niet bekend.

Pocketbook maakt voor de productie van de ereaders de switch van Netronix naar Foxconn. Eerdere ereaders van Pocketbook, zoals de 302 en de 360, werden door Netronix gemaakt. Volgens Pocketbook kon Netronix de groeiende vraag van meer dan 50.000 apparaten per maand echter niet aan. Foxconn heeft een veel grotere capaciteit. Dit bedrijf produceert bijvoorbeeld ook voor Amazon, Sony en Apple.

De IFA, de beurs waar de ereaders getoond zullen worden, duurt van 3 tot 8 september.

(Via: Lesen.net.) (Persbericht)

Vorig artikel‘Kobo eReader voor kerst onder 100 dollar’
Volgend artikelNieuwe fabriek voor massaproductie Mirasol
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in