Nieuwe fabriek voor massaproductie Mirasol

0

Het Amerikaanse technologiebedrijf Qualcomm gaat twee miljard dollar investeren in een nieuwe fabriek voor Mirasolschermen. Met het in eigen huis ontwikkelde Mirasol richt fabrikant Qualcomm zich in eerste instantie op de markt voor ereaders met kleurenschermen. De nieuwe fabriek moet in 2012 klaar zijn voor massaproductie.

Qualcomm is momenteel al bezig met de productie van kleurenschermen voor ereaders, door middel van een joint venture met Foxlink. Volgens berichten is een grote ereaderfabrikant nu bezig met het ontwikkelen van een ereader met een Mirasolscherm. Die ereader wordt aan het eind van dit jaar of in het eerste kwartaal van 2011 op de markt verwacht.

Met de nieuwe fabriek, die in Taiwan gebouwd zal worden, springt Qualcomm in op de verwachte groeiende vraag naar kleurenschermen voor ereaders. De kleurenschermen van Mirasol maken geen gebruik van backlight voor het weergeven van kleur en kunnen daardoor ook in direct zonlicht goed gebruikt worden. Daarbij scheelt het weglaten van achtergrondverlichting ten opzichte van LCD ook flink in het energieverbruik.

Volgens geruchten zal Qualcomm de schermen in samenwerking met drie partners op de markt gaan brengen. The Digital Reader meldt dat de Europese partner naar alle waarschijnlijkheid het Oekraïense Pocketbook is. Voor de VS lijkt dit Amazon te zijn, en voor Azië mogelijk Hanvon. De nieuwe fabriek is in eerste instantie gericht op de productie van schermen met een grootte van 5,7 inch. Later wil Qualcomm ook andere maten op de markt brengen.

(Via: Digitimes.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in