Uitgeverij Brill ziet omzet ebooks stijgen met 45%

0

Vandaag maakte uitgeverij Brill de halfjaarcijfers van 2011 bekend. Uit het verslag blijkt dat de omzet van elektronische boeken in het afgelopen half jaar steeg naar 26 procent van de totale boekenomzet.

De omzet van Koninklijke Brill NV is het afgelopen jaar met 10 procent gestegen ten opzichte van de eerste helft van 2010, tot 12,5 miljoen euro. De omzet van gedrukte boeken is gestegen met 11 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, terwijl de omzet van elektronische boeken veel harder is gestegen, namelijk met 45 procent. De omzet van elektronische tijdschriften steeg ook, met 14 procent. De omzet van gedrukte tijdschriften bleef gelijk in deze periode. Het aandeel van elektronische producten en licenties is opnieuw gestegen en bedraagt nu 40 procent van de omzet.

De wetenschappelijke uitgeverij heeft een expertise opgebouwd op het gebied van digitaal uitgeven. De meeste titels van Brill worden zowel in druk als elektronisch uitgegeven. Zo sloot Brill in 2005 een overeenkomst met Google voor het digitaliseren van alle titels. Onlangs is de uitgeverij ook een samenwerking aangegaan met distributeur Ingram. Brill gaat gebruik maken van het platform CoreSource voor het archiveren en distribueren van ebooks.

De resultaten van het afgelopen half jaar waren erg hoog, daarom verwacht Brill een “goed eindresultaat voor 2011”.

(Via: InCT)

Vorig artikelOpnieuw aanklacht tegen Apple en grote uitgevers om ebookprijzen
Volgend artikelBoekencentrum experimenteert met ebookprijzen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in