Morgan Stanley-analist voorziet 26% groei in Kindle-verkopen voor 2013

0

In een rapport van Morgan Stanley dat onlangs verscheen spreekt een analist de verwachting uit dat Amazon in 2013 ruim een kwart meer Kindle ereaders en tablets zal verkopen, vergeleken met het voorgaande jaar.

Het feit dat Amazon nooit exacte verkoopcijfers bekend maakt weerhoudt analisten er niet van om toch voorspellingen te doen over de verkoopvolumes van de Kindle apparaten en ebooks, onder andere op basis van de cijfers die wel bekend gemaakt worden en eigen bronnen. Volgens de analyse van Morgan Stanley zal Amazon derhalve in 2013 voor ca. 4,5 miljard dollar aan ereaders en tablets verkopen.

In het jaar daarop zal de groei wat afnemen en voorziet Morgan Stanley een omzet van 5 miljard aan Kindle-hardware. De terugloop in groei zou mede verklaard worden door toekomstige prijsverlagingen op de ereaders en tablets, die erop gericht zijn om zoveel mogelijk marktaandeel te verwerven.

De omzet gerelateerd aan de verkoop van digitale content, waaronder ebooks, muziek en films zou dit jaar uitkomen op 3,8 miljard dollar. In 2014 zou dat tegen de 6 miljard dollar moeten bedragen.

Alle Kindle-gerelateerde activiteiten zouden volgens het rapport 11% van de omzet vertegenwoordigen. Het Kindle-ecosysteem zou echter al goed zijn voor 23% van de boekwinst. In 2012 liep de totale omzet van Amazon tegen de 61 miljard dollar.

(via AllThingsD – foto: Insider Monkey)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in