Stadspartij Groningen: “Geef raadsleden ereader”

0

In de gemeente Groningen wordt jaarlijks voor 24.000 euro geprint. Dat komt neer op zo’n 240.000 dubbelzijdig geprinte A4-tjes. Dat is een berg papier van 24 meter hoog. Dat rekent Jacob Bolhuis van de Stadspartij voor. Een ereader voor de raadsleden zou goedkoper zijn, zegt Bolhuis.

Er wordt al jaren geklaagd over de hoeveelheid papier die bij de raadsleden thuisbezorgd wordt: rapporten, memo’s, agenda’s en raadstukken.

Laten we het in dit digitale tijdperk toch eens anders gaan doen en de raadstukken digitaliseren voor het Ebookformaat. Raadsleden krijgen tijdens hun raadsperiode al een computer met toebehoren in bruikleen en daar komt nu een Ebook bij van, pak hem beet, € 250,00.

Bolhuis denkt voor €250 een groot formaat ereader te kunnen krijgen. Een groot formaat ereader is toch minimaal de 10 inch van iRex en die kost iets meer dan €250, namelijk €699.

Hij zegt gelukkig wel dat hij zijn cijfers nog gaat laten narekenen voor hij een initiatiefvoorstel zal indienen. Het gemeenteraadslid denkt dat een investering nodig is van €15.000 voor 60 gemeenteraadsleden. “Het past in ieder geval in het concept om van Groningen de duurzaamste stad van Nederland te maken.” zegt Bolhuis.

Er loopt op dit moment een proef in verschillende gemeentes waarbij de raadsleden van een ereader lezen. Onder andere Amsterdam, Hardenberg en Buren doen hun raadswerk met een ereader.

(Via: Groninger Internet Courant.)

Vorig artikeliRex DR800SG vanavond geïntroduceerd
Volgend artikelBezige Bij brengt ebook eerder uit dan papieren boek

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in