Bezige Bij brengt ebook eerder uit dan papieren boek

0

De Bezige Bij brengt het boek Dagen van gras, het debuut van Philip Huff op 1 oktober op de markt. Het ebook komt eerder, namelijk morgen. NRC Next sprak met de uitgever de Bezige Bij over het waarom van deze actie.

Hans Nijenhuis is de directeur van uitgeverij de Bezige Bij. Hij zegt dat hij zijn eigen graf graaft als hij geen ebook zou uitgeven op deze wijze. “Platenmaatschappijen blokkeerden de mp3 en bleven cd’s verkopen, waardoor ze de boot misten. Wij willen niet diezelfde fouten begaan.”

Het debuut van de 24-jarige Huff moet €11,95 gaan kosten. Dat is 80% van de verkoopprijs van het papieren boek. Nijenhuis geeft aan dat er nog volop gediscussieerd wordt over de prijs van een ebook. Men is er nog niet uit. Verder zal er ook beveiliging opzitten. Die zal worden gekraakt, realiseert Nijenhuis zich, maar hij verkoopt liever 30 tot 40% legaal dan helemaal niets. Ook denkt hij dat papieren boeken en ebooks naast elkaar zullen blijven bestaan: “Het ene moment wil je snel, het andere moment wil je gewoon een papieren boek in handen.”

Centraal Boekhuis heeft aangegeven dat de DRM door de meeste uitgeverijen zo wordt ingesteld, dat je het ebook maximaal op 4 apparaten mag zetten. Je mag het niet kopiëren, ook geen delen ervan en je mag het niet printen of laten voorlezen door een programma.

(Via: NRC Next.)

Vorig artikelStadspartij Groningen: “Geef raadsleden ereader”
Volgend artikelGeheime Microsoft ereader tablet

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in