Een op tien Amerikanen gebruikt ereader

0

Bijna een op de tien Amerikanen gebruikt een ereader om boeken te lezen. Dit is een van de uitkomsten van een onderzoek van Harris Interactive onder 2.775 Amerikaanse volwassenen. Onder de mensen die nog geen ereader hebben, is twaalf procent van plan er het komende half jaar een te kopen.

Uit het onderzoek bleek opnieuw, zoals ook uit eerdere onderzoeken, dat mensen met een ereader meer boeken lezen dan mensen zonder ereader. Zesentwintig procent van de mensen met een ereader las het afgelopen jaar 21 of meer boeken. Van de mensen die geen ereader hebben is dat negentien procent. Ook schaffen ereaderbezitters meer boeken aan. Twintig procent kocht het afgelopen jaar 21 of meer boeken, tegen elf procent van de mensen zonder ereader.

Hoewel twaalf procent van de mensen die geen ereader bezitten van plan is het komende half jaar zo’n apparaat te kopen, zegt in totaal tachtig procent dat niet of waarschijnlijk niet van plan te zijn. Acht procent weet het nog niet.

Het bezit van een ereader zorgt ook voor veranderende leesgewoontes. Ereaderbezitters lezen namelijk niet alleen meer boeken, ze besteden volgens het onderzoek ook meer tijd aan lezen. Meer dan de helft zei meer te lezen dan een half jaar geleden. Van de mensen die geen ereader bezitten, zei slechts achttien procent meer boeken dan eerst te lezen.

(Via: Harris.)

Vorig artikelEbooks beginnen gedrukte boeken te kannibaliseren
Volgend artikelCybook Orizon komt in oktober voor 229 euro
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in