Amerikaanse bibliotheek leent iPads uit

0

Het uitlenen van ebooks en ereaders door bibliotheken is een steeds vaker voorkomende praktijk. In Amerika gaan ze echter nog een stukje verder. Een bibliotheek in de staat Wisconsin leent vanaf nu iPads uit aan bibliotheekleden.

De bibliotheek van de stad Eau Claire wil met het uitlenen van iPads “klanten kennis laten maken met een technologie die ze nog niet kennen”. Van de in totaal 44 beschikbare iPads kunnen enkele voor vier uur lang in de bibliotheek zelf geleend worden, anderen kunnen voor een week mee naar huis genomen worden.

De iPads komen met 1.000 voorgeïnstalleerde ebooks, 10 audiobooks en diverse apps en links naar websites. De bibliotheek is de eerste openbare bibliotheek in de VS die deze dienst voor klanten introduceert.

Er is gekozen voor de iPad omdat deze volgens de bibliotheek “toegang geeft tot meer diverse bibliotheek-gerelateerde content dan een ereader”.

Ook in Nederland is het inmiddels in diverse bibliotheken mogelijk ereaders te lenen. Eveneens kunnen bibliotheekleden een aantal digitale boeken terugvinden in het assortiment van openbare bibliotheken. iPads worden hier echter nog niet aangeboden als leenmateriaal.

(Via: AllThingsD.)

Vorig artikelKobo vernieuwt de sociale functies op Facebook
Volgend artikelBibliotheek.nl wil groter budget voor digitale content

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in