Gartner stelt verkoopverwachtingen bij voor Androidtablets

0

Onderzoeksbureau Gartner voorspelde een half jaar geleden de verkoopcijfers van tablets voor de komende jaren. Nu heeft het onderzoeksbureau de schattingen aangepast en verwacht nu dat er minder Androidtablets zullen worden verkocht.

Gartner presenteert elk half jaar cijfers over de tabletmarkt en doet voorspellingen over de markt. Een half jaar geleden voorspelde het onderzoeksbureau dat er in 2012 26,3 miljoen Androidtablets verkocht zouden worden. Nu heeft het onderzoeksbureau deze schatting bijgesteld naar 22,8 miljoen. Gartner verwacht momenteel dat Apple in 2012 meer iPads zal verkopen: 69 miljoen in plaats van 68,6 miljoen. Volgens het onderzoeksbureau zal Apple nog tot 2014 een marktaandeel houden van boven de 50 procent en blijft Apple tot in 2015 marktleider. In 2015 moeten er 148 miljoen tablets met als besturingssysteem iOS verkocht worden. In dit jaar is de verwachting dat er 116 miljoen Androidtablets gekocht worden. Voor de komende feestdagen in december zal de iPad nog steeds de meeste verkochte tablet wereldwijd zijn.

Voor het jaar 2011 heeft Gartner ook de verkoopcijfers van Androidtablets naar beneden bijgesteld. In april was de verwachting dat er 13,9 exemplaren over de toonbank zouden gaan, in het huidige rapport wordt gesproken over 11 miljoen.

Een nieuwe speler op de tabletmarkt sinds april is Windows. Microsoft introduceerde vorige week Windows 8 dat voornamelijk gericht is op tablets. Het onderzoeksbureau verwacht dat er in 2012 4,3 miljoen Windowstablets zullen worden verkocht.

(Via: Nu.nl en Telecompaper)

Vorig artikelBibliotheek.nl wil groter budget voor digitale content
Volgend artikelGoogle News herkent beste artikelen van uitgevers

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in