nook niet klaar voor Europa

0

Afgelopen dinsdagavond werd de nieuwe Barnes & Noble ereader gepresenteerd. Een ereader met zowel een eInk als een LCD touchscreen die gebaseerd is op het Android besturingssysteem van Google. Het is een van de eerste ereaders die draait op dit systeem. Er zijn echter wat nadelen aan het gebruik van de ereader in Europa.

De ereader ondersteunt ePub met Adobe DRM en in theorie zou je er dus ebooks van Bol.com, Studon.nl of andere ePub verkopende ebookwinkels op kunnen lezen. Het onderste (LCD) scherm gaat ook vanzelf uit als je aan het lezen bent, ook daar heb je als lezer geen last van. Het apparaat heeft echter geen webbrowser.

Er zijn echter wat nadelen aan de ereader voor de Europeaan. Zo kun je ebooks die je bij een andere ebookwinkel hebt gekocht, alleen naar je nook overzetten via USB. Ook is het niet mogelijk om via de internet connectie ebooks te kopen als je in Europa bent. Je kunt wel je reeds gekochte ebooks ophalen en synchroniseren met je ereader via Wifi.

Op de vraag wanneer de nook naar Nederland komt, kreeg een Twitteraar als antwoord: “Alleen beschikbaar in VS.”

Ook het uitlenen van ebooks aan vrienden kan alleen met ebooks die je hebt gekocht bij Barnes & Noble. Het is niet mogelijk andere content uit te lenen en ook het lenen van ebooks uit de bibliotheek is niet mogelijk.

Natuurlijk hebben we even geprobeerd of we de nook konden bestellen. Maar helaas, we kregen de volgende melding op het scherm:

In compliance with shipping regulations, some item(s) in your order cannot be sent to Delft in Netherlands. Please provide another address below or edit your cart to remove the following item(s):
nook

Geen nook voor Nederland

Er is nog niet bekend wanneer de nook internationaal verkocht gaat worden. De nadelen die aan de Amerikaanse versie kleven voor een Europeaan, maken de nook minder interessant voor Nederlandse gebruikers.

(Via: @eBooksBN.)

Update: bewoording conclusie aangepast

Vorig artikelDell 5 inch 3G Android smartphone gelekt
Volgend artikelNRC ePaper video review

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in