Kindle ebooks nu ook leesbaar op Windows 7 PC

0

Gisteren werd Windows 7 gelanceerd, het langverwachte besturingssysteem dat het debacle van Windows Vista goed moet maken. Amazon heeft nu een deal gemaakt met Microsoft, waarbij Kindle ebooks nu ook op PC met onder meer Windows 7 te lezen zijn.

De Kindle voor de PC beschikt over Amazon’s Whispersync technologie. Die bewaart en synchroniseert je bookmarks automatisch op de laatst gelezen pagina van je ebook met andere ereader apparaten. Je kunt nu dus op je PC wat lezen en vervolgens bij de bushalte verder gaan op je Kindle of je iPhone Kindle applicatie. De Kindle voor de iPhone is echter nog niet beschikbaar in de Nederlandse appstore van Apple. Ook kunnen mensen buiten de Verenigde Staten, die nog geen Kindle hebben, de Kindle voor de PC gebruiken en ebooks van Amazon lezen. De applicatie is nog niet beschikbaar, maar als je wil, kun je je e-mailadres achterlaten bij Amazon en dan word je op de hoogte gehouden wanneer de applicatie voor download beschikbaar komt. Uit de systeemeisen blijkt dat niet alleen Windows 7 gebruikers de applicatie kunnen downloaden, ook gebruikers van Windows XP Service Pack 2 of later, en Windows Vista kunnen gebruikmaken van de applicatie.

Steve Ballmer riep enkele weken geleden dat de pc de ideale ereader was. Achteraf bezien, is dit misschien een voorspellende uitspraak geweest van de beste man: hij moet geweten hebben van deze deal.

Amazon begint zijn ebooks op steeds meer systemen beschikbaar te maken. Zijn ze misschien bang de grip op de ebookmarkt te verliezen?

(Via: Mobileread.)

Vorig artikelNRC epaper vergelijking op verschillende ereaders
Volgend artikelEbook prijzen: het perspectief van de uitgever

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in