CB komt met omzettingsregeling Adobe DRM naar watermerk

0

Het CB, de belangrijkste distributeur van ebooks in Nederland, maakt het binnenkort mogelijk voor uitgevers om in een keer hun bestaande ebooks om te laten zetten naar watermerkbeveiliging. Normaal zou hiervoor per titel een nieuw ISBN moeten worden aangevraagd. Vanwege de toenemende belangstelling voor watermerkbeveiliging is dit nu eenmalig niet nodig.

Het CB laat in een e-mail naar uitgevers weten dat steeds meer uitgevers ervoor kiezen hun ebooks met watermerkbeveiliging aan te bieden in plaats van met Adobe DRM. “Waar enkele jaren geleden de voorkeur nog lag bij Adobe DRM, zien uitgevers steeds meer in dat Adobe DRM voor consumenten tal van problemen oplevert. Meerdere uitgevers hebben de keus gemaakt om voor nieuwe titels watermerkbeveiliging toe te passen.”

Bij bestaande titels die al te koop zijn is het niet zonder meer mogelijk om de beveiliging aan te passen. Het CB heeft daarom bij het internationaal ISBN-agentschap toestemming gevraagd voor het eenmalig wijzigen van de beveiliging van een groot aantal titels. Normaal gesproken moeten uitgevers dan voor elke titel een nieuw ISBN aanvragen, maar ditmaal is dat voor een keer niet nodig. In januari zal het CB de omzetting van de beveiliging uitvoeren. Uitgevers kunnen zich vanaf nu hiervoor aanmelden.

Vorig artikelReview Kobo Glo: schijn bedriegt niet
Volgend artikeliBooks 3 laat je scrollen door ebooks

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in