Apple introduceert iPad Air en nieuwe iPad mini

0

Apple heeft gisteren zoals al werd verwacht een tweetal nieuwe tablets gelanceerd. Het gaat om de iPad Air, zo genoemd vanwege de geringe dikte, en de nieuwe generatie iPad mini, die een retina-scherm heeft gekregen.

De 9,7 inch iPad heeft een dikte van slechts 7,5 millimeter, weegt zo’n 450 gram en heeft een snelle A7 64-bit processor. Het scherm heeft daarbij een resolutie van 2048 bij 1536 pixels. Dat is evenveel als het scherm van de nieuwe 7,9 inch iPad mini, die daardoor een hogere pixeldichtheid heeft.

De nieuwste iPad gaat voor prijzen vanaf 489 euro de winkel uit. Het kleinere model, de iPad mini, begint bij prijzen vanaf 389 euro. Ook de vorige generatie iPad mini’s blijft nog te koop, voor een prijs van 289 euro.

Verder heeft Apple een aantal apps gratis beschikbaar gemaakt, zoals Pages en Keynote. In het nieuwste besturingssysteem voor laptops en desktops komt bovendien ook de nieuwe app iBooks mee, waarmee gebruikers boeken op hun computer kunnen openen. Ook in de iPad is iBooks vanaf nu standaard ingebouwd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in