Blloon: ebookabonnementsdienst op basis van aantal pagina’s

281
0
DELEN

De markt voor abonnementen op ebooks is groeiend, met diensten als Scribd, Oyster, Skoobe, Kindle Unlimited en in ons eigen land Elly’s Choice. In Groot-Brittannië is er een interessant nieuw initiatief: Blloon, dat je een beperkt aantal pagina’s geeft om te lezen, voor een vast bedrag per maand.

Blloon is een initiatief van de oprichter van het Duitse bedrijf Txtr en geeft de lezer voor 3,99 pond de mogelijkheid om 500 pagina’s per maand te lezen uit het totale aanbod ebooks op het platform. Voor 3 pond meer kun je maximaal tot 1.000 pagina’s per maand lezen. Om uit te proberen kun je als gebruiker van Blloon eerst 1.000 pagina’s kosteloos lezen.

De nieuwe abonnementsdienst lijkt voor de echt fanatieke lezer een te beperkt aanbod te hebben, want met zo’n 3 boeken van gemiddelde dikte zit je al snel over de 1.000 pagina’s. Blloon richt zich dan ook met name op jongeren, die volgens Thomas Leliveld – directeur van het bedrijf – gemiddeld zo’n 12 boeken per jaar lezen.

Blloon wil uiteindelijk meer dan 1 miljoen titels aanbieden, waaronder veel bestsellers. Lezen kan op dit moment via een app voor iOS en binnenkort ook Android.


GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER