Copia lanceert sociaal leesplatform

0

Het langverwachte leesplatform Copia is nu beschikbaar voor het publiek. Copia is een online boekwinkel en sociaal netwerk ineen en richt zich op mensen die hun leeservaring willen delen met andere lezers. Het bedrijf achter de nieuwe dienst lijkt intussen de plannen voor eigen ereaders in de ijskast te hebben gezet.

Het afgelopen jaar kwam Copia verschillende keren in het nieuws. Eerst zou het met een hele reeks ereaders de markt op willen, van de zomer bleken daarvan nog twee versies van over te zijn. Nu laat het bedrijf weten dat fabrikanten van ereaders het Copia platform in hun ereaders kunnen integreren. Over de apparaten die het in combinatie met het platform zou lanceren is niets meer bekend gemaakt.

Het nu beschikbaar gekomen platform Copia is een combinatie van een ebookwinkel en een sociaal netwerk. Het integreert functies zoals je die vindt bij de Kindle-applicaties van Amazon, Facebook en sociale leesplatforms als GoodReads. Lezers kunnen gebruik maken van Copia via een desktop-applicatie en een iPad-app. Applicaties voor andere mobiele besturingssystemen zijn nog in ontwikkeling.

Het platform ondersteunt ebooks die beveiligd zijn met Adobe DRM. Om die te kunnen lezen dien je als gebruiker daarom dan ook eerst je account te koppelen aan je gebruikersgegevens bij Adobe. Vervolgens kun je met Copia je vrienden op netwerken als Facebook uitnodigen, lid worden van discussiegroepen, reviews lezen en notities in ebooks delen met andere gebruikers. In de ebookwinkel van Copia kun je filteren tussen reviews van mensen in je netwerk en reviews van alle Copia-gebruikers.

Copia richt zich niet enkel op ebooks, ook gedrukte boeken kunnen worden toegevoegd en voorzien worden van reviews en tags. Copia wil behalve boeken in de toekomst ook tijdschriften, kranten, muziek en video gaan integreren in het netwerk.

(Via: PR Newswire.)

Vorig artikelTablet-krant van Rupert Murdoch komt begin 2011
Volgend artikelAndroid-app ‘Digitaal lezen’ van Bol.com beschikbaar

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in