Android-app ‘Digitaal lezen’ van Bol.com beschikbaar

0

Sinds enkele dagen is de Android-applicatie van Bol.com beschikbaar in de Android Market. Met deze applicatie kunnen ebooks van Bol.com gekocht en gelezen worden op een smartphone of tablet die draait op het Android-besturingssysteem.

De applicatie van Bol.com is ontwikkeld door het Duitse bedrijf txtr, dat ook een eigen applicatie voor het lezen van ebooks heeft. De nieuwe ‘Digitaal lezen’-app is echter speciaal aangepast voor de ebookwinkel van Bol. Dat Bol.com aan een Android-applicatie werkte kwam voor het eerst naar buiten bij de presentatie van de Samsung Galaxy Tab, waar de applicatie vanaf nu standaard op wordt aangeboden. Deze tablet is sinds het begin van november in Nederland te koop.

Om ebooks in de ‘Digitaal lezen’-app te openen, dien je eerst een account te hebben bij Bol.com. Verder moet je ook beschikken over een account bij Adobe, omdat de meeste van de ebooks die je bij Bol kunt kopen beveiligd zijn met Adobe DRM. Na het invoeren van beide accountgegevens kom je in het beginscherm van de app, waar je een overzicht ziet van gekochte ebooks. Op een ander tabblad vind je de ebookwinkel van Bol.com, met enkele lijsten van bestsellers in diverse categoriën. Ook kun je op titel of auteur zoeken. Het betalen van de ebooks gaat makkelijk en snel door middel van automatische incasso of iDeal. Na betaling verschijnt het ebook automatisch in de applicatie en kun je gaan lezen.

Bij het lezen van een ebook in de app heb je net als in de originele applicatie van txtr niet bijzonder veel opties om de weergave van het ebook naar eigen smaak in te stellen. De belangrijkste opties ontbreken echter niet. Zo kun je de lettergrootte wijzigen, schakelen naar nachtmodus, woorden opzoeken en bladwijzers met aantekeningen toevoegen.

De applicatie is gratis te downloaden in de Android Market.

Vorig artikelCopia lanceert sociaal leesplatform
Volgend artikelOude titels van schrijver Hans Vervoort gratis te downloaden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in