Oude titels van schrijver Hans Vervoort gratis te downloaden

0

Auteur Hans Vervoort stelt twaalf van zijn boeken beschikbaar als gratis ebook. Hij hoopt op deze manier zijn oude titels nieuw leven in te blazen. De boeken zijn vanaf nu via de website van de schrijver kosteloos te downloaden in epub- en pdf-formaat.

Vervoort denkt dat de opkomst van het ebook een ideale mogelijkheid biedt oudere werken weer opnieuw onder de aandacht van het publiek te brengen. “Sinds jaar en dag is de levensduur van boeken steeds korter geworden en van de meeste schrijvers zijn alleen hun laatste titels nog verkrijgbaar. De komst van internet en het ebook zou voor uitgevers een mooie gelegenheid geweest zijn om hun oude fonds een nieuw leven te geven tegen schappelijke ebookprijzen.”

De auteur vindt dat de huidige ontwikkelingen op de ebookmarkt leiden tot verwarring. “Als ze vervolgens en bloc hadden afgesproken nieuwe titels het eerste jaar uitsluitend op papier uit te geven was het denkbaar geweest de beide markten zo goed mogelijk gescheiden te houden en het kannibaliseren van titels die tegelijk in beide vormen uitkomen te vermijden. Nu lijkt digitalisering op de boekenmarkt tot dezelfde chaos te gaan leiden als dat enige tijd geleden in de muziekbranche het geval was.”

Om die chaos voor te zijn, stelt Vervoort zijn oude titels nu gratis ter beschikking. Het gaat om titels die niet meer in de boekwinkel verkrijgbaar zijn. “Lezers zijn voor mij belangrijker dan geld en als ik op deze manier mijn boeken een nieuw leven kan geven, doe ik dat graag.”

Hans Vervoort (1939, Indonesië) werkte als opinieonderzoeker en uitgever van tijdschriften (Vrij Nederland en Opzij). Tussendoor schreef hij verhalenbundels (Heden mosselen morgen gij en Geluk is voor de dommen) en romans (Eerlijk is vals).

(Via: Nubericht.)

Vorig artikelAndroid-app ‘Digitaal lezen’ van Bol.com beschikbaar
Volgend artikelPocketBook kondigt per ongeluk komst Mirasol-ereader aan

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in