Aantal ereaders zal in 2016 67 miljoen bereiken

0

Volgens een nieuw rapport van het Britse onderzoeksbureau Juniper Research zal het aantal gefabriceerde ereaders in 2016 rond 67 miljoen liggen. Dit is bijna het drievoudige van het aantal verwachte ereaders die in 2011 op de markt gebracht zullen zijn, dat volgens het bureau rond 25 miljoen zal zijn aan het eind van dit jaar.

Het aantal verkochte tablets zal eind 2011 twee keer zo hoog zijn dan het aantal verkochte ereaders, namelijk 55,2 miljoen. Echter in het rapport staat te lezen dat de ereader een niche in de markt zal behouden vanwege de dalende prijzen van de apparaten en de eInk-technologie.
De prijs van de Kindle van Amazon is bijvoorbeeld sinds de eerste release van 349 dollar naar 79 dollar gedaald.

Amazon begeeft zich nu, na de lancering van de Kindle Fire, op zowel de ereadermarkt als op de tabletmarkt. Daniel Ashdown schrijft over deze strategie van Amazon in het rapport: “Amazon heeft zijn huiswerk gedaan: het bedrijf weet dat er geen ‘one-size-fits-all’ apparaat is dat iedereen gelukkig maakt. Terwijl de iPad 2 de premium tablet is, bedient Amazon de gehele markt.”

Juniper Research verwacht dat in de toekomst de mogelijkheid zal worden verkend van hybride apparaten met een geïntegreerd LCD- en eInkscherm.

(Via: Persbericht)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in