Sony Reader in prijs verhoogd en moeilijk leverbaar

0

Sony heeft de nieuwe ereader PRS-T1 in prijs verhoogd, van 149,99 euro naar 179 euro. Op
Bol.com staat dat de prijs verhoogd is wegens de aanhoudende watersnood in Thailand. Daarnaast is de ereader bij verschillende winkels momenteel niet leverbaar. Waarom is de ereader moeilijk leverbaar en in prijs verhoogd? eReaders.nl vroeg het aan Bart Panman, directeur communicatie bij Sony Benelux.

Op de website van Bol.com staat vermeld: “LET OP: Vanwege de aanhoudende watersnood in Thailand is Sony genoodzaakt om de prijs van hun Reader WiFi te verhogen. Onze excuses voor het ongemak.” Begin deze week schreef The Wall Street Journal eveneens over productieproblemen voor Japanse multinationale ondernemingen vanwege watersnood in Thailand. NVO News liet begin november weten dat het tweede kwartaal voor Sony tegenviel en dat dit mede veroorzaakt werd door de lage yen, de trage verkoop van tv-toestellen en de watersnood in Thailand.

Bart Panman vertelt dat hij geen uitspraak kan doen over het verband tussen watersnood in Thailand en de prijsverhoging en problemen omtrent de leverbaarheid van de Sony Reader Wi-Fi PRS-T1. Bovendien deelt Panman mee dat hij niet op de hoogte was dat Bol.com een verklaring heeft gegeven op de website voor de prijsverhoging van de ereader en dat deze verklaring niet afkomstig is van Sony Benelux. Sony Benelux heeft geen statement opgesteld over de leverbaarheid en de prijsverhoging van de ereader en volgens hem is eReaders.nl de eerste met vragen hierover.

Volgens Panman is de ereader in prijs verhoogd en momenteel moeilijk leverbaar vanwege de schaarste van het product en de hoge vraag. Wanneer de ereader weer goed leverbaar is kan hij niet beantwoorden maar hij verwacht dat het product spoedig weer goed leverbaar zal zijn. “Het gaat heel goed met de reader en op het moment is de vraag groter dan het aanbod.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in