Euroform Uitgeverij eerste in Nederland met zakelijk lesmateriaal op DR1000S

0

Euroform Uitgeverij is de eerste uitgeverij in Nederland die haar cursusmateriaal voor de business to business markt digitaal gaat uitgeven op een iRex DR1000S.

Euroform biedt cursussen voor mensen in het bedrijfsleven die op de hoogte willen blijven van de laatste ontwikkelingen op hun vakgebied. Dat kan nu ook digitaal met de iRex DR1000S. De ereader kost normaal gesproken €699,-. Bij aankoop van een cursus is de ereader te koop voor €399,-. Het cursusmateriaal wordt aangeboden als PDF. Er zit geen DRM op. De cursist moet via een login naar naar de cursusbestanden om ze dan op de ereader te kunnen zetten.

Euroform heeft voor iRex gekozen omdat het de enige professionele ereader is waarop je aantekeningen en notities gemaakt kunnen worden. Angelique Vaessen van Euroform vertelde dat cursisten die hulp nodig hebben bij het overzetten van bestanden naar de ereader, altijd mogen aankloppen bij de Uitgeverij. Ze hebben daarvoor speciaal een contactpersoon aangesteld.

René Bakker, directeur van Euroforum Uitgeverij, is verheugd dat de cursisten bij het volgen van hun studie gebruik kunnen maken van de voordelen van een echt professionele e-reader.

iRex, bij monde van VP Marketing & Business Development Willem Endhoven, ziet een grote meerwaarde in de samenwerking met Euroform Uitgeverij: “Wij zien de samenwerking met Euroforum Uitgeverij als een van de eerste grootschalige studietoepassingen voor lezen en schrijven in het onderwijs”.

In 2007 al kwam de Tweede Kamer tot het besluit dat digitale lesboeken op internet moesten komen te staan. Dit zou een impuls opleveren voor het gebruik van ereaders in een leeromgeving. Helaas is dit er nog niet van gekomen, getuige de rugzakken waarmee scholieren nog op hun rug naar school fietsen. Wel beginnen steeds meer universiteiten te testen met het gebruik cursusmateriaal op ereaders.

(Via: persbericht.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in