Waarom de ereader niet doorbreekt

0

Winmag analyseert waarom ereaders niet aanslaan bij het grote publiek. Volgens de schrijver van het artikel zijn daarvoor een aantal redenen aan te wijzen, waaronder de beperkingen van elektronische inkt.

In eerste instantie betoont Johan de Witt zich enthousiast over de iLiad ereader van iRex Technologies die hij had aangeschaft, hij noemde het zijn liefdesbaby en was blij met de voordelen van veel ebooks op een apparaat, de gunstige milieuaspecten en de internetconnectiviteit.

Echter, na een paar dagen stoeien met de ereader, kwam De Witt toch wat problemen tegen. De navigatie was traag en toen hij de ereader aanzette, kreeg hij handleidingen te zien en calibratie-adviezen. Bovendien bleek de batterij al heel snel leeg te zijn. Ook de wifi werkte niet en de koppeling met de pc mislukte ook.

De schrijver meldt ook dat er aanvankelijk weinig content was voor zijn ereader. Het is nu wel beter, maar nog niet perfect en veel te duur.

De verversingssnelheid, of eerder verversingstraagheid, van het eInk scherm leidt ertoe dat het omslaan van een pagina soms wel een halve seconde kan duren. Dat onderbreekt de leesflow en De Witt vraagt zich af of de gewenste verversingssnelheid ooit wel gehaald zal kunnen worden door de eInk-technologie.

De Witt concludeert dat een gebrek aan content, trage navigatie en de ingewikkeldheid van het apparaat hebben geleid tot het uitblijven van succes in Nederland.

Wat denk jij, zou zijn conclusie anders geweest zijn als hij de nieuwste generatie ereaders, zoals de Onyx Boox of de Sony PRS-600, had bekeken? Of is het wachten op tablets waarop je veel meer kunt doen dan alleen lezen?

(Via: Winmag.)

Vorig artikel101 tips voor het aanschaffen van een ereader
Volgend artikelHoe ziet het tijdschrift van de toekomst eruit?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in