Eerste Libroid te koop in App Store

0

Vanaf vandaag is de eerste Libroid voor de iPad in de App Store te vinden. Een Libroid is een nieuw soort verrijkt ebook, bedacht door de Duitse auteur Jürgen Neffe. Zijn concept is een boek dat gebruik maakt van de mogelijkheden die de hedendaagse techniek biedt. De eerste Libroid is een ebookversie van zijn eigen bestseller ‘Darwin’.

De Libroid, getiteld ‘Life – A journey’ heeft een nieuwe presentatievorm met extra content naast de hoofdtekst van het boek. Het bladeren van pagina’s zoals in een conventioneel ebook is vervangen door scrollen. De positie in het boek wordt daarbij aangegeven in percentages. De basisopbouw van een Libroid bestaat uit drie kolommen, met een centrale plek voor de tekst, in de middelste kolom. In de linker en rechtermarges van het boek bevinden zich twee smallere kolommen, die van alles kunnen bevatten zoals foto’s, muziek, links, bronmateriaal of zelfs complete andere boeken.

Wanneer je in een van de kolommen iets opzoekt, bewegen de andere kolommen mee zodat gerelateerde stukken altijd gecombineerd blijven. Als het scherm gedraaid wordt verdwijnen de twee smallere kolommen, zodat alleen de hoofdtekst zichtbaar is. De Libroids zijn beschikbaar in diverse talen, waartussen eenvoudig gewisseld kan worden. Verder kun je als lezer in de Libroids ook opmerkingen plaatsen die gedeeld worden met alle andere lezers.

De Libroid ‘Life A journey’ is te downloaden in de App Store voor 7,99 euro.

Vorig artikelAmazon verkoopt 8 miljoen Kindles in 2010
Volgend artikelZonnecel-ereader Biblio Leaf SP02 gelanceerd in Japan

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in