Zonnecel-ereader Biblio Leaf SP02 gelanceerd in Japan

0

De Japanse telecomaanbieder KDDI heeft deze week de Biblio Leaf SP02 van fabrikant Toshiba in Japan geïntroduceerd. De ereader werd in oktober aangekondigd en valt op doordat onder het scherm een klein zonnepaneel is ingebouwd.

Japanse lezers kunnen de ereader zowel in combinatie met een data-abonnement krijgen als ook los kopen voor omgerekend rond de 140 euro. De Biblio Leaf is een 6-inch ereader met eInkscherm, wifi- en 3G-verbinding. Met 2GB aan geheugen biedt het plaats aan zo’n 3000 ebooks. Mocht je er meer op willen zetten dan valt dit uit te breiden met behulp van een MicroSD-kaart. De batterij gaat volgens KDDI zo’n 13.000 paginawisselingen mee, maar het is niet duidelijk of dit met of zonder hulp van de zonnecel is.

De Biblio Leaf is niet de enige ereader met een zonnepaneel. Eerder liet LG al een protype zien van een ereader met zonnepaneel. Deze zat echter niet in het apparaat zelf ingebouwd, maar in een cover om een bestaande ereader heen. De LG-zonnecelcover is daarbij ook nog niet op de markt gekomen.

De Biblio Leaf daarentegen zal vanaf 25 december leverbaar zijn, in combinatie met een ebookwinkel van telecomaanbieder KDDI met zo’n 20.000 titels in het assortiment. Dat aantal moet spoedig uitgebreid worden naar 100.000 titels. KDDI is de op een na grootste telecomprovider van Japan. In een later stadium wil het bedrijf de ebooks ook op smartphones gaan verkopen. Het is nog niet bekend of de Biblio Leaf ook buiten Japan verkocht zal worden.

(Via: AFP.)

Vorig artikelEerste Libroid te koop in App Store
Volgend artikeliPad-magazine Project van Richard Branson tijdelijk gratis

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in