iPad-magazine Project van Richard Branson tijdelijk gratis

0

Eind november introduceerde Virgin Group het iPad-only magazine Project. De eigenaar van Virgin, multimiljonair Richard Branson, liet bij de lancering weten dat volgens hem ‘de toekomst van de uitgeverij in apps ligt, en niet op boekenplanken’. De app Project is dan ook een interactief en multimediaal digitaal magazine. Het eerste nummer is tijdens deze feestdagen gratis te downloaden.

Branson was met zijn speciaal voor de iPad gemaakte tijdschrift Rupert Murdoch voor, die binnenkort met een iPad-only krant wil komen. In de eerste editie van het tijdschrift Project zijn veel functies te zien die in vergelijkbare digitale magazines als Wired en Sports Illustrated uitgeprobeerd werden. Zo staan er filmpjes tussen de artikelen en zijn er interactieve afbeeldingen en advertenties. Daarnaast biedt het magazine verwijzingen naar websites van bijvoorbeeld artiesten of producten.

Volgens Virgin is Project ‘een app die eruit ziet als een style-magazine en zich gedraagt als een website’. Op een van de eerste pagina’s van het magazine wordt uitgelegd hoe de navigatie in zijn werk gaat. De onderwerpen van de artikelen in het tijdschrift liggen vooral op het vlak van entertainment, technologie en design.

Op 7 januari verschijnt de tweede editie van het digitale magazine. Het eerste is tot 29 december gratis te downloaden via de App Store. Daarna kosten losse nummers 2,39 euro per stuk.

(Via Boekeman.)

Vorig artikelZonnecel-ereader Biblio Leaf SP02 gelanceerd in Japan
Volgend artikelSamsung Galaxy Tab met 150 euro korting

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in