Arbeiderspers/A.W. Bruna verkoopt 30% meer ebooks in 2013

0

De uitgeverij Arbeiderspers / A.W. Bruna (AP/AWB), in 2011 gefuseerd, heeft in 2013 30% meer ebooks verkocht. De afgelopen 12 maanden kwam het totale aantal verkochte ebooks uit op 215.000 ebooks. Wat omzet betreft heeft de uitgeverij een marktaandeel van ruim 10% in handen.

AP/AWB kwam vandaag met een persbericht waarin het de stijgende verkoop van ebooks koppelde aan diverse initiatieven die het de afgelopen tijd in de markt heeft gezet. De uitgeverij heeft inmiddels meer ebooks (1.700) dan papieren boeken (1.400) in het assortiment. De afgelopen 12 maanden kwamen er 550 ebooks beschikbaar, tegen 412 papieren boeken.

Ook begon de uitgeverij met de verkoop van korte ebooks. Van de 550 nieuwe ebooks ging het bij 200 titels om een kort verhaal. Deze korte verhalen maken 8% van de afzet uit. Bij de uitgeverij was 12,8% van de verkochte boeken een digitaal boek, gemiddeld in de markt is dat 4,8%.

In de zomer boekte de uitgeverij succes met de marketingcampagne Vakantielezen.nl, waar 20 recente boeken afgeprijsd verkrijgbaar waren. Voor de kerstvakantie is deze campagne opnieuw opgestart. Bovendien werden op 12 december de prijzen van 1.200 ebooks naar beneden bijgesteld.

De bestverkochte titel in ebookvorm van de uitgeverij was dit jaar Verbonden met jou, door Sylvia Day. Dit ebook wordt gevolgd door de andere twee delen uit de serie.

Vorig artikelVakantielezen: goedkope ebooks voor de kerstvakantie
Volgend artikelCalibre laat je nu ook je ebooks bewerken
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in