‘Samsung-tablet met Liquavista-scherm in 2012 op de markt’

0

Volgens Tweakers.net wil Samsung komend jaar een tablet op de markt brengen met een scherm van Liquavista. Een anonieme bron uit het bedrijf meldde de website dat het goed mogelijk is dat een derde versie van de Galaxy Tab over een Liquavista-scherm zal beschikken.

Vorige week werd bekend dat Samsung het in Nederland gevestigde Liquavista overgenomen heeft. Volgens de bron bij Samsung is de electrowetting-techniek van Liquavista pas in 2012 klaar voor gebruik in consumentenproducten. In eerste instantie zou Samsung met deze techniek werken aan een tablet met een scherm van ’10 inch of groter’. Liquavista zou voorlopig niet toegepast worden in smartphones, zo meldde de bron aan Tweakers.

In augustus vorig jaar werd nog bekend dat Samsung zelf uit ‘kostenoverwegingen’ gestopt was met de ontwikkeling van elektronisch papier. Eerder bracht het een ereader met eInk-scherm op de markt, maar deze werd geen groot succes. Met de overname van Liquavista lijkt Samsung zich van een plek op de markt voor reflectieve schermen te willen verzekeren. Het voordeel van de schermen van Liquavista ten opzichte van andere epaper-varianten is dat ze met weinig aanpassingen op bestaande LCD-productielijnen geproduceerd kunnen worden. Hierdoor zou de investering van Samsung verder relatief beperkt kunnen blijven.

Hoeveel geld er precies gemoeid is met de overname door Samsung is niet bekend. Een van de grotere vorige aandeelhouders stelt dat de overname een positieve impact van 4,6 miljoen euro heeft op het eigen vermogen.

(Via Tweakers.)

Vorig artikelConcept Android-phone met drie schermen tart de verbeelding
Volgend artikelBibliotheken introduceren ebooks-eregalerij

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in