Bibliotheken introduceren ebooks-eregalerij

0

In februari 2011 lanceert de Stichting Bibliotheek.nl de ebooks-eregalerij. In deze digitale etalage bieden de Nederlandse bibliotheken een beperkt aantal rechtenvrije ebooks aan, verrijkt met extra informatie en beeldmateriaal. De eregalerij is een van de eerste stappen van de Stuurgroep ebooks van de Nederlandse bibliotheken.

Met behulp van een iPad-app kan de geïnteresseerde lezer een beperkte selectie klassiekers uit de Nederlandse literatuur lezen. In combinatie met filmpjes, foto’s en een uitgebreide documentatie over de auteur krijgt de lezer een breed aanbod van informatie over de betreffende boeken. Zo kunnen onder meer een bibliografie en een biografie van de auteur geraadpleegd worden.

De ebooks in de eregalerij kunnen ook worden gedownload en zo op andere apparaten dan de iPad gelezen worden. Het aanbod van ebooks in de galerij wordt door Bibliotheek.nl in nauwe samenwerking met het Letterkundig Museum en de Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren (DBNL) ontwikkeld.

De Stuurgroep ebooks van de Nederlandse bibliotheken werd in 2010 in het leven geroepen en kreeg als opdracht mee om ‘een strategische positie voor openbare bibliotheken in de markt voor ebooks te verwerven waardoor de gebruiksmogelijkheden voor bibliotheekleden en de sterke maatschappelijke positie van de bibliotheken nu en in de toekomst gewaarborgd blijven’. Medio 2011 moet er een groter aanbod van ebooks via de bibliotheken beschikbaar komen.

In een filmpje toont Bibliotheek.nl de werking van de ebooks-eregalerij:

Vorig artikel‘Samsung-tablet met Liquavista-scherm in 2012 op de markt’
Volgend artikelBooki.sh lanceert web-app voor ebooks

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in