SocialBooks wil digitaal lezen socialer maken

0

Vandaag komt Rethink Books met nieuwe ebooksoftware waardoor ebooks op een bijzondere manier verrijkt kunnen worden. Met SocialBooks wordt ieder ebook als het ware een community, waar lezers zelf allerlei content aan toe kunnen voegen. Het eerste SocialBook dat zal verschijnen is een NIV-bijbel van uitgeverij HarperCollins.

De SocialBooks-software werd vandaag geïntroduceerd op de Digital Book World 2011 in New York. SocialBooks is vooralsnog gericht op de iPad, iPhone en iPod touch en stelt lezers in staat informatie uit en over een boek met hun vrienden te delen.

Enkele functies van SocialBooks zijn de mogelijkheid om tekstgedeeltes te selecteren en notities te delen. Hierbij kunnen lezers ervoor kiezen hun aantekeningen met afzonderlijke groepen te delen of met hun volledige sociale netwerk. Verder kunnen lezers eigen foto’s en video’s koppelen aan de tekst in een ebook, waar vrienden vervolgens direct in het ebook weer reacties op kunnen geven. Daarnaast kunnen gebruikers van SocialBooks de boekenplank van hun vrienden inkijken en deze ebooks vervolgens zelf eveneens aanschaffen.

Als eerste brengt uitgeverij HarperCollins een ebook op de markt dat gebruik zal maken van de functionaliteit van SocialBooks. Het gaat om de Engelstalige NIV-vertaling van de bijbel. Op termijn moeten de functies van SocialBooks volgens de website van SocialBooks in principe op elk ebook toegepast kunnen worden.

In onderstaand filmpje demonstreren de makers enkele van de mogelijkheden van SocialBooks:

(Via: PR.com)

Vorig artikelNieuwsplatform Ongo gelanceerd
Volgend artikelMeer dan tien miljoen Amerikanen bezitten ereader

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in