Booki.sh lanceert web-app voor ebooks

0

Op de website Booki.sh is het vanaf nu mogelijk ePub-bestanden direct in de browser te lezen. Het Australische bedrijf achter de website lanceerde vorige week in samenwerking met boekhandel Readings een webshop. Gebruikers kunnen bovendien zelf DRM-vrije ebooks uploaden en deze in vrijwel elke moderne browser lezen.

Na het aanmaken van een account op Booki.sh heb je de mogelijkheid om ebooks aan te schaffen via partnerboekwinkel Readings of zelf ePub-bestanden te uploaden naar de virtuele boekenplank. De aangeschafte of zelf toegevoegde ebooks kun je vervolgens direct in de browser lezen. Dat kan niet alleen op de pc of laptop, maar ook in de browser van bijvoorbeeld de iPad, de iPhone of Android-toestellen. Met name bijzonder is dat ook de Kindle 3 wordt ondersteund door Booki.sh. Hierdoor kun je vanaf nu ook eenvoudig ePub-bestanden op de Kindle lezen, zonder deze eerst hoeven om te zetten naar een ander formaat.

Booki.sh werkt volgens het zogenaamde ‘lezen in de cloud’-principe, net als de onlangs gelanceerde ebookdienst van Google. Grondgedachte hierachter is dat ebooks in principe niet meer gedownload hoeven te worden als afzonderlijke bestanden maar dat ze altijd via het web beschikbaar zijn en ingezien kunnen worden. Zowel Booki.sh als Google eBooks hebben echter nog wel de mogelijkheid een lokale cache-versie van het ebook te gebruiken wanneer er geen internetverbinding beschikbaar is.

Het is bij Booki.sh niet mogelijk aangeschafte ebooks met Digital Rights Management als los bestand te downloaden. Het ebook blijft dus op de server van Booki.sh zelf staan. Booki.sh biedt uitgevers echter ook de mogelijkheid hun ebooks zonder beveiliging aan te bieden. Deze boeken zullen wel als ePub-bestand te downloaden zijn.

(Via: Booki.sh.)

Vorig artikelBibliotheken introduceren ebooks-eregalerij
Volgend artikelBarnes & Noble succesvol met kiosk voor Nook Color

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in