Digitale content van Wegener weldra betalend

0

Het Britse mediaconcern Mecom, waarvan de Nederlandse krantengroep Wegener deel uit maakt, gaat op alle digitale platforms betaalmodellen invoeren. Voor de grootste titels zijn er al betaalde iPad-apps in de maak, en de websites zullen binnenkort achter een paywall verdwijnen.

Als gevolg van teleurstellende resultaten, moet Mecom fors gaan bezuinigen – het bedrijf stelt een besparing voorop van 70 miljoen euro tegen 2014. Tegelijkertijd is het Britse mediaconcern op zoek naar nieuwe, digitale inkomstenstromen. Daarom worden alle digitale platformen waarop Mecom actief is straks betalend.

In eerste instantie worden er betaalde apps ontwikkeld voor de tien voornaamste dagbladen. Die zullen op het einde van het eerste kwartaal van 2012 beschikbaar komen op de iPad, waarna er ook Android- en HTML5-apps volgen. Voorts gaat Mecom betaalmuren opzetten voor zijn krantenwebsites, waaronder ook de sites van Wegener-titels als het Eindhovens Dagblad, BN/De Stem, De Stentor en Tubantia. Volgens een woordvoerder heeft Mecom nog niet beslist of de content volledig dan wel gedeeltelijk betalend zal worden.

Het Nederlands Dagblad (ND) en Het Financieele Dagblad (FD) maken al sinds vorig jaar gebruik van een paywall, in navolging van onder meer The New York Times. Voor de Amerikaanse krant pakte dat goed uit, terwijl het online bereik van het FD na de invoering van de betaalmuur aanzienlijk slonk.

(Via: Marketing Facts en Tweakers)

Vorig artikelKobo lanceert in Nederland met Libris/Blz.
Volgend artikel‘Nederlandse ebookmarkt opengebroken door introductie Kobo’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in