Kindle Paperwhite nu ook in Nederland te bestellen

0

Amazons nieuwste ereader, de Kindle Paperwhite, is vanaf nu ook in Nederland beschikbaar. Het apparaat werd in september 2012 geïntroduceerd en bevat onder meer een ingebouwd frontlight.

De Kindle Paperwhite is een 6-inch ereader die gebruik maakt van de nieuwste versie e-inkschermen. Dit scherm heeft een resolutie van 1024 bij 768 pixels wat een pixeldichtheid van 212 dpi oplevert. Ook heeft het 25% meer contrast dan de schermen van de vorige generatie Kindles. Op de ingebouwde schijfruimte van 2GB kun je honderden ebooks kwijt. Door de Whispersync-techniek van Amazon worden locaties, bladwijzers en notities gesynchroniseerd met de apps voor tablets en smartphones.

De batterij van de Paperwhite moet het volgens de specificaties zo’n 8 weken volhouden. Daarnaast heeft de software enkele interessante vernieuwingen, waaronder de ‘Time to read’-functie die bijhoudt hoe snel je leest en voorspelt hoe snel je bij het volgende hoofdstuk of het einde van het boek bent. Ook bevat de ereader de X-Ray-functie, die extra informatie geeft over het boek dat je leest (alleen bij geselecteerde titels).

De nieuwste Kindle is in Nederland te bestellen voor $139,-. Ook kan de versie met gratis 3G-verbinding besteld worden, die gaat voor $199 over de toonbank.

Klik hier om de Kindle Paperwhite vanuit Nederland te bestellen.

(Via @maudcharta)

Vorig artikelEbook Glue: maak een ebook van je favoriete blog
Volgend artikelNederlandse ebookpiraat niet veroordeeld

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in