‘Meeste ebooklezers kopen bij één winkel’

0

De kopers van ebooks blijken loyale klanten. Volgens een Amerikaans onderzoek haalt 86% van de ebookkopers hun ebooks bij slechts één webwinkel. De populairste winkels in de VS zijn Amazon, iBooks en Nook.

Het grootste deel van de ebookverkoop vindt in de VS plaats in zogenaamde ‘walled gardens’. Winkels als Amazon, Apple en Barnes & Noble maken voor hun ebooks gebruik van een beveiliging waardoor het lastig is om hun ebooks op een ander apparaat dan hun eigen ereader of tablet te lezen.

Voor de winkels met het grootste marktaandeel zijn de uitkomsten goed nieuws, hun klanten zijn loyaal en zullen niet snel ergens anders hun ebooks vandaan halen. Maar voor de kleinere winkels betekent dit dat het lastig is om een voet tussen de deur te krijgen. Klanten van die kleinere winkels zijn volgens het onderzoek eerder geneigd om hun ebooks bij andere, grotere winkels te kopen.

In Nederland is de situatie momenteel nog gevarieerder dan in de VS. Hier ontbreekt een grote monopolist als Amazon vooralsnog. Bol.com is de grootste ebookverkoper, maar deze heeft geen eigen apparaten waarop je hun ebooks kunt lezen. Daardoor is het ook eenvoudiger om ebooks van verschillende winkels te kopen en te lezen op je ereader of tablet.

(Via Digital Book World)

Vorig artikelAdobe komt met nieuwe versie Digital Editions en verbeterd DRM
Volgend artikelApple verkocht tot nu toe bijna 200 miljoen iPads
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in