Tom Kabinet komt met ‘Spotify voor ebooks’

0
DELEN

De webwinkel voor tweedehands ebooks Tom Kabinet komt later dit jaar met een ‘all you can read’-model voor ebooks. Met dat nieuws kwam oprichter Marc Jellema gisteren, meldt website Sprout.

Tom Kabinet kwam de afgelopen maanden veelvuldig in het nieuws vanwege de rechtszaak die de Nederlandse uitgevers tegen de start-up voerden. Volgens de uitgevers faciliteert Tom Kabinet de verkoop van illegale ebooks en is ook de verkoop van legale ebooks niet toegestaan.

De website is bezig met het doorvoeren van wijzigingen waarmee de verkoop van illegale ebooks onmogelijk zou moeten worden. Daarnaast wil het zich op een nieuwe markt richten, zo blijkt uit de aankondiging van de oprichter. Dit jaar zal Tom Kabinet starten met een dienst waarbij je voor 5 euro per maand onbeperkt digitale boeken kunt lezen.

Hoeveel boeken er in het aanbod van Tom Kabinet komen is nog niet bekend. Begin 2016 mikt de site op 20.000 gebruikers, en eind 2016 wil Tom Kabinet ook naar 6 andere landen uitbreiden. Voor de groei van de site willen de oprichters 300.000 euro extra financiering ophalen bij investeerders.


GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER