Tom Kabinet komt met ‘Spotify voor ebooks’

0

De webwinkel voor tweedehands ebooks Tom Kabinet komt later dit jaar met een ‘all you can read’-model voor ebooks. Met dat nieuws kwam oprichter Marc Jellema gisteren, meldt website Sprout.

Tom Kabinet kwam de afgelopen maanden veelvuldig in het nieuws vanwege de rechtszaak die de Nederlandse uitgevers tegen de start-up voerden. Volgens de uitgevers faciliteert Tom Kabinet de verkoop van illegale ebooks en is ook de verkoop van legale ebooks niet toegestaan.

De website is bezig met het doorvoeren van wijzigingen waarmee de verkoop van illegale ebooks onmogelijk zou moeten worden. Daarnaast wil het zich op een nieuwe markt richten, zo blijkt uit de aankondiging van de oprichter. Dit jaar zal Tom Kabinet starten met een dienst waarbij je voor 5 euro per maand onbeperkt digitale boeken kunt lezen.

Hoeveel boeken er in het aanbod van Tom Kabinet komen is nog niet bekend. Begin 2016 mikt de site op 20.000 gebruikers, en eind 2016 wil Tom Kabinet ook naar 6 andere landen uitbreiden. Voor de groei van de site willen de oprichters 300.000 euro extra financiering ophalen bij investeerders.

Vorig artikelAmazon komt met Kindle Textbook Creator om lesmateriaal in ebooks om te zetten
Volgend artikelPoëzieBieb, gratis app met dichtbundels van de Nederlandse bibliotheken
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in