Nieuwe online reader voor ebooks

0

Het bedrijf ThreePress Consulting heeft op de Tools of Change for Publishing (TOC)-conferentie een online reader geïntroduceerd voor het gemakkelijk lezen van ePub-bestanden via je browser of smartphone. Met de Ibis Reader lees je je ebooks in ePub-formaat ‘in the cloud’, wat inhoudt dat je niets hoeft te downloaden.

De Ibis Reader zorgt ervoor dat de opslag van de ebooks op het internet gebeurt. Ook het programma zelf draait ‘in the cloud’. Het voordeel hiervan is dat de ebooks overal en op elk apparaat beschikbaar zijn. Via de browser op pc of laptop kunnen de ebooks gelezen worden, maar ze kunnen ook gemakkelijk benaderd worden via een smartphone zoals een Android 2-toestel of de iPhone. Deze laatste twee bieden ook de mogelijkheid om zonder internetverbinding de ebooks te lezen.

Inschrijven op de website is eenvoudig: er hoeft alleen een e-mailadres en een zelfgekozen wachtwoord opgegeven te worden. Via het ‘Get Books’-menu op de website van Ibis Reader kun je een ebook uitzoeken. Door op de knop ‘Read This Book’ te klikken is het mogelijk meteen te beginnen met lezen. Het ebook wordt automatisch opgeslagen in je online bibliotheek. Ook worden de bestanden automatisch gesynchroniseerd waardoor je op elk moment verder kan lezen op het punt waar je geëindigd was.

Helaas kan de applicatie niet overweg met ebooks die voorzien zijn van drm beveiliging, dus de digitale boeken die je hier in Nederland kunt kopen zul je tevergeefs openen in de Ibis Reader.

De ebooks die via de Ibis Reader worden aangeboden zijn Engelstalig en bevatten zowel gratis ebooks uit het publieke domein als nieuwe ebooks die gratis ter beschikking gesteld zijn door de auteurs.

Later dit jaar zal ‘lezen in de cloud’ een nieuwe impuls krijgen als Google Editions haar deuren opent. De boeken die je daar kunt aanschaffen kun je ook online lezen. Onbekend is nog welke Nederlandse uitgevers participeren.

(Via: Teleread)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in