Eerste reviews van Motorola Xoom positief

0

Vanaf vandaag is de Motorola Xoom te koop in de Verenigde Staten. Met het nieuwe speciaal voor tablets ontwikkelde besturingssysteem Android 3.0 is het een van de eerste echte concurrenten van de iPad in de categorie tablets met grotere schermen. Verschillende websites hebben het apparaat inmiddels in handen gehad voor een review. Wat zijn de belangrijkste punten in die reviews?

Op het vlak van de hardware heeft de Xoom veelbelovende specificaties. Volgens Engadget maakt de tablet de verwachtingen op dat punt over het algemeen waar. De reacties van het apparaat waren vergelijkbaar met het beste wat de iPad biedt, en vooral de snelheid van de browser en enkele meegeleverde games maakten indruk, ook bij multitasking. Vanwege de maten van het apparaat merkte Engadget dat de Xoom eigenlijk vooral comfortabel te gebruiken was in zogenaamde landschapsmodus.

Zowat alle reviewers zagen de potentie van deze tablet, maar stelden tegelijk dat er nog wel wat kinderziektes te ontdekken zijn. Zo werkt bijvoorbeeld de MicroSD-kaartingang nog niet, kan de tablet nog geen Flash weergeven en zijn er nog erg weinig apps geoptimaliseerd voor Android 3.0. Ook stemde het geluid niet iedereen tevreden, met name omdat de speakers aan de achterkant zitten. Voor PCMag waren deze tekortkomingen er de oorzaak van dat het apparaat nog niet opweegt tegen de iPad.

Het bijzondere aan de Xoom is voor een groot deel ook dat het de eerste tablet is met Android Honeycomb. Volgens Wired was de gebruikservaring hiervan goed, maar vereiste het wel wat gewenning. Na de tablet wat langer te hebben gebruikt, wordt duidelijk dat de Xoom ‘erg geschikt is voor lezen en het bekijken van video’.

Ook Slashgear was onder de indruk van de Xoom. Dat kwam voor een groot deel door Android 3.0. Slashgear noemt het een ‘overtuigend en gepolijst platform, dat een zeer bruikbare multitasking-omgeving naar tablets brengt’.

De Motorola Xoom blijkt een goede eerste stap op het gebied van Android-tablets. Veel reviewers zagen dit in, maar vonden tegelijkertijd dat de prijs nog wel aan de hoge kant is. Daardoor is de Xoom met name geschikt voor mensen die wel wat extra geld over hebben voor een goed werkende tablet en er nu meteen een willen hebben. Mensen die wat meer geduld hebben kunnen misschien beter wachten tot ofwel de prijs zakt, of tot andere, goedkopere Android-tablets op de markt zijn gekomen.

Vorig artikelLancering platform voor digitale kwaliteitsartikelen: eLinea
Volgend artikelThe Daily mikt vanaf tweede kwartaal op Android-markt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in