The Daily mikt vanaf tweede kwartaal op Android-markt

0

De digitale krant van News Corp-CEO Rupert Murdoch en de zijnen is tot op heden enkel beschikbaar op iPad, maar zal vanaf het tweede kwartaal van 2011 wellicht ook te lezen zijn op Android-tablets. Dat meldt All Things Digital, een website die overigens in het bezit is van News Corp.

Deze uitbreiding mag geen grote verrassing heten, aangezien Murdoch altijd al duidelijk gemaakt heeft dat The Daily op termijn beschikbaar gemaakt zou worden voor zoveel mogelijk tablets. News Corp moet ook wel een zo groot mogelijk aantal betaalde abonnees zien te verwerven, wil het tegemoetkomen aan de kosten. Het opstarten van The Daily zou News Corp 30 miljoen dollar gekost hebben, en wekelijks moet het bedrijf rond Murdoch zo’n 500.000 dollar ophoesten om de digitale krant draaiende te houden.

Toch is het opmerkelijk dat The Daily zijn pijlen al zo snel op de Android-markt gaat richten. Op het lanceringsevenement zei Murdoch namelijk dat de digitale krant voor minstens twee jaar voorbehouden zou blijven voor de iPad, omdat Steve Jobs en co zich verdienstelijk hebben gemaakt tijdens de ontwikkeling en lancering van de iPad-krant.

Die lancering verliep overigens niet helemaal van een leien dakje. De iPad-krant loopt wel eens vast, en talrijke lezers ondervinden last van craches en lange laadtijden. Het technisch team achter The Daily werd gisteren bijgevolg opgeroepen om naar het hoofdkwartier van Apple te komen om te bespreken hoe ze deze bug-brandjes snel kunnen blussen.

Deze week zou er een einde komen aan The Daily’s gratis proefperiode, maar die wordt verlengd naar begin volgende week. Nadien kost de digitale krant 99 dollarcent per editie.

Wie geen iPad bezit, kan het dagelijks nieuws dat The Daily brengt op de voet volgen via deze onofficiële Tumblr-blog.

(Via: All Things Digital.)

Vorig artikelEerste reviews van Motorola Xoom positief
Volgend artikel‘Krasboek’ maakt offline ebookverkoop mogelijk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in