Ebooks van de bibliotheek lezen op iPad

0

Een aantal bibliotheken in Nederland maakt het mogelijk om via de ePortal ebooks te lenen. Handig, want dat kan gewoon vanuit je eigen huis. Maar hoe lees je een geleend ebook op je iPad of iPhone? Met deze handleiding is dat een fluitje van een cent.

De ebooks die je leent bij de bibliotheek zijn beveiligd met Adobe DRM. De beveiliging zorgt er onder andere voor dat de bibliotheek de uitleentermijn van het ebook kan regelen. Om het ebook te kunnen openen op je iPad of iPhone heb je dan ook een aantal zaken nodig: een Bibliotheek ePortal login, een Adobe Digital Editions account en de app Bluefire Reader op de iPad of iPhone. Er is helaas nog geen algemeen overzicht van de bibliotheken die deelnemen aan de ePortal, maar de deelnemende bibliotheken geven dat wel aan op hun eigen site.

Zorg ervoor dat je je ePortal login bij de hand hebt en dat je een account bij Adobe Digital Editions hebt. Op de website van Adobe kun je een ADE-account aanmaken, maar dat kan ook in het programma Adobe Digital Editions wanneer je dat op je PC of Mac hebt staan. De leesapplicatie Bluefire Reader is te downloaden op de iPad of iPhone zelf, via de Appstore. Start de app Bluefire Reader op en vul de gegevens van je Adobe Digital Editions-account in bij ‘settings’.

Om een ebook van de bibliotheek te downloaden ga je op je iPad of iPhone naar de ePortal via de browser. Log in met je ePortalaccount, kies een ebook dat je graag wilt lezen, klik op ‘Toon Details’ en vervolgens ‘Leen & Download dit eBook’. Het bestand wordt vervolgens gedownload in Bluefire Reader en is daar te openen via ‘library’. Je kunt nu onderuitzakken en het ebook lezen. En deze 3 tips zorgen ervoor dat je geconcentreerd van je ebook op de iPad kunt genieten.

Het is dus mogelijk om een ebook van de bibliotheek direct op de iPad of iPhone te downloaden. Er zijn ook plannen om het lenen van ebooks landelijk beschikbaar te maken via één platform voor alle openbare bibliotheken. Via het platform Public Library Online (PLO) kunnen ebooks dan online gelezen worden en hoeft er niets meer gedownload te worden. Het is de bedoeling dat alle Nederlandse bibliotheken aan het eind van het jaar aangesloten zijn, tot die tijd is het bij een select aantal bibliotheken mogelijk om eBooks via de ePortal te lenen.

Vorig artikelFairPlay-beveiliging van Apple iBooks voor het eerst gekraakt
Volgend artikelIcarus introduceert 9,7-inch ereader eXcel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in