Icarus introduceert 9,7-inch ereader eXcel

0

Het Nederlandse bedrijf Icarus heeft een nieuwe ereader in het assortiment opgenomen. Vanaf 1 maart is de Icarus eXcel verkrijgbaar, een ereader met een scherm van 9,7 inch. Het apparaat richt zich met name op de groep mensen die veel pdf-documenten of andere bestanden op groot formaat willen weergeven op een ereader.

De Icarus eXcel heeft beschikking over een Wacom aanraakscherm, bedienbaar met stylus, en maakt gebruik van de nieuwste generatie eInkschermen, ook wel bekend onder de naam Pearl. Het scherm heeft een resolutie van 1000 bij 825 pixels en een contrast van 167 DPI. De ereader is bovendien uitgerust met wifi-verbinding zodat draadloos ebooks geladen kunnen worden. Verder is er een browser ingebouwd, evenals diverse extra functies zoals text-to-speech, een woordenboek, notities, een calculator en een sudoku-spel.

De ingebouwde schijfruimte van 4GB kan uitgebreid worden door middel van een SD-geheugenkaart. Verder zit er in de eXcel een 800MHz processor van Freescale en een Lithium Ion batterij van 1600mAh, waarmee de ereader het 8.000 paginawisselingen zou moeten uithouden. Het 528 gram wegende apparaat zal binnenkort via diverse webwinkels te koop zijn voor een prijs van 349,95 euro.

Begin volgende week vind je op eReaders.nl een review van het apparaat en start bovendien een prijsvraag waarmee je kans maakt op een Icarus eXcel.

(Via persbericht)

Vorig artikelEbooks van de bibliotheek lezen op iPad
Volgend artikelEerste Nijntje-app een feit ondanks bedenkingen van Dick Bruna

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in