Eerste Nijntje-app een feit ondanks bedenkingen van Dick Bruna

0

Deze week lanceerde uitgeverij Sanoma de eerste app van de populaire Nijntje-serie. In de iPad-app ‘De tuin van Nijntje’ kunnen peuters en kleuters spelenderwijs leren. De app bevat naast een verhaal diverse interactieve elementen. Volgens de Britse krant The Guardian had geestelijk vader van Nijntje Dick Bruna wel wat bedenkingen bij de app-vorm.

De tuin van Nijntje is een interactieve app waarin de allerkleinsten naar het verhaal kunnen luisteren en de oudere kinderen zelf aan de slag kunnen. Zo zitten er diverse spelletjes in de app, worden kinderen betrokken bij het verhaal door middel van interactieve elementen en kunnen kinderen of ouders zelf het verhaal voorlezen en opnemen.

Volgens The Guardian vindt auteur Dick Bruna dat kinderen allereerst met de papieren boekjes moeten beginnen voordat ze de overstap naar tablets maken. “Baby’s en peuters moeten eerst aan boeken gewend raken, de omslag en het bladeren aanvoelen, dat is onderdeel van hun leerproces.” Bruna denkt dat te veel interactiviteit het digitale boek te complex maakt voor jonge kinderen.

Uitgeverij Sanoma laat in een reactie weten dat The Guardian niet rechtstreeks met Dick Bruna gesproken kan hebben – de 84-jarige tekenaar zou niet meer met de pers praten.

De applicatie ‘De tuin van Nijntje’ kost tijdelijk 2,99 euro in plaats van 3,99 euro.

(Via: The Guardian.)

Vorig artikelIcarus introduceert 9,7-inch ereader eXcel
Volgend artikelNederlandstalige webwinkel van Kobo geopend

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in