Eerste titels Kindle Scout worden in maart gepubliceerd

0

In oktober 2014 introduceerde Amazon een nieuwe dienst waarmee het publiek kan meebepalen welke auteurs een uitgeefcontract krijgen. In maart worden de eerste 10 ebooks via het programma gepubliceerd.

In totaal heeft Amazon inmiddels al 21 boeken uitgekozen die door het publiek werden voorgedragen. De eerste 10 boeken zijn vanaf 3 maart te koop en kunnen nu al gereserveerd worden. De auteurs van de boeken krijgen een vijfjarig contract, een voorschot van 1.500 dollar en 50% royalties over de verkoop.

Voor de lezers die op de uitverkoren boeken gestemd hebben zijn er gratis ebooks te krijgen. De auteurs hebben na vijf jaar de mogelijkheid om zelf de rechten van hun boek weer terug te krijgen. Dat is het geval als een boek in vijf jaar niet ten minste 25.000 dollar heeft opgeleverd voor de auteur.

Via Kindle Scout kunnen auteurs in 15 minuten hun boek uploaden. Amazon beoordeelt vervolgens of het boek in aanmerking komt voor een publiekscampagne. Als het boek wordt geaccepteerd kan het publiek gedurende 30 dagen een mening geven over het boek, waarvan het eerste gedeelte kan worden gelezen. Alleen de auteurs van de best gewaardeerde boeken krijgen een contract aangeboden.

Vorig artikelDirecteur Bruna: ‘De ereader heeft zijn langste tijd gehad’
Volgend artikelMofibo komt ook met ebookabonnementsdienst in Nederland
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in