Eerste titels Kindle Scout worden in maart gepubliceerd

0
DELEN

In oktober 2014 introduceerde Amazon een nieuwe dienst waarmee het publiek kan meebepalen welke auteurs een uitgeefcontract krijgen. In maart worden de eerste 10 ebooks via het programma gepubliceerd.

In totaal heeft Amazon inmiddels al 21 boeken uitgekozen die door het publiek werden voorgedragen. De eerste 10 boeken zijn vanaf 3 maart te koop en kunnen nu al gereserveerd worden. De auteurs van de boeken krijgen een vijfjarig contract, een voorschot van 1.500 dollar en 50% royalties over de verkoop.

Voor de lezers die op de uitverkoren boeken gestemd hebben zijn er gratis ebooks te krijgen. De auteurs hebben na vijf jaar de mogelijkheid om zelf de rechten van hun boek weer terug te krijgen. Dat is het geval als een boek in vijf jaar niet ten minste 25.000 dollar heeft opgeleverd voor de auteur.

Via Kindle Scout kunnen auteurs in 15 minuten hun boek uploaden. Amazon beoordeelt vervolgens of het boek in aanmerking komt voor een publiekscampagne. Als het boek wordt geaccepteerd kan het publiek gedurende 30 dagen een mening geven over het boek, waarvan het eerste gedeelte kan worden gelezen. Alleen de auteurs van de best gewaardeerde boeken krijgen een contract aangeboden.


GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER