Eerste Nederlandse ebook met making-of

0

Gisteren verscheen bij uitgeverij L.J. Veen in samenwerking met eBook.nl het eerste Nederlandse ebook met bonusmateriaal. Het gaat om het boek Of hoe waarom van schrijfster Hanna Bervoets. Het ebook is te koop bij diverse internetboekhandels voor de prijs van 9,90 euro.

Het unieke digitale boek biedt de lezer een kijkje achter de schermen bij de totstandkoming van een boek. Hanna Bervoets: “We hebben ons voor dit ebook laten inspireren door Special Editions van dvd’s. Lezers krijgen zo inzicht in persoonlijke hersenkronkels en de soms lastige beslissingen die uiteindelijk tot Of hoe waarom hebben geleid.” Het bonusmateriaal bij het boek bevat naast de making-of ook enkele deleted scenes, ofwel stukken uit de oorspronkelijke tekst die het in de uiteindelijke versie niet gehaald hebben.

Of hoe waarom van Hanna Bervoets verscheen in 2009 in gedrukte vorm. De roman leverde haar de titel ‘debutant van het jaar 2009’ op. De jury prees de stijl in haar debuut, met name haar talent voor dialoog.

Het boek is onder meer via eBook.nl te verkrijgen. Opvallend is dat het boek niet tegen kopiëren beveiligd is. Wel is het uitgerust met een vorm van sociale DRM, wat ervoor zorgt dat er in het bestand een soort watermerk zit met de persoonlijke gegevens van de koper. Al eerder experimenteerde eBook.nl met deze techniek. Het lijkt erop dat dit soort beveiliging steeds populairder wordt. Ook op het ereadingevent was te merken dat veel mensen een voorkeur hebben voor sociale DRM.

(Via: LJ Veen.)

Vorig artikel‘DRM beperkt goedwillende klant’
Volgend artikelOnderzoek: iPad even gewild als Kindle
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in