Nieuw 10″ PixelQi lcd-scherm komt in mei

0

PixelQI komt in mei met een nieuw scherm, de 3Qi: een 10 inch scherm met verschillende standen. Zwart-wit voor een laag energie verbruik, e-paper modus en een hoge resolutie full color lcd-tv modus. Een alles in één scherm. Als alles goed gaat, kunnen fabrikanten deze zomer al aan de slag met integreren van het scherm met hun netbooks en ereaders.

PixelQI is opgericht door Mary Lou Jepsen, het brein achter de schermen van het One Laptop per Child Project (OLPC). Juist omdat er gebruik wordt gemaakt van bestaande LCD technologieën kunnen de nieuwe schermen goedkoper gefabriceerd worden dan eInk displays. Desgevraagd zegt Jepsen dat ze denkt dat ereaders in 2010 meer gebruik zullen maken van LCD schermen dan van eInk schermen.

De nieuwe schermen zullen verzadigde kleuren kunnen tonen met een goede refresh rate, zodat de displays ook videobeelden kunnen tonen. In zwart-wit modus zullen ze ook in het zonlicht leesbaar blijven.

Iets om te overdenken: als fabrikanten de schermtechnologie van PixelQI gaan gebruiken, dan kan dat heel veel betekenen voor een brede acceptatie van ebooks. Netbooks zullen ingezet worden als ereader. En op een dedicated ereader kan men wellicht ook emailen, video’s bekijken en op het internet surfen. De verschillende apparaten zullen naar elkaar toegroeien.

Wanneer de eerste PixelQI schermen verwerkt worden in commerciële toepassingen, is nog niet bekend.

(Via: Teleread.)

Vorig artikelOp de rand van ebookoorlog
Volgend artikelLogica in actie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in